El projecte

Nosaltres 

Tres joves. Una Vila. Canviar el món de la cervesa. Podria ser el reclam d’una pel·lícula, però no. És la base de la Virra de Gràcia.

La Virra de Gràcia és un projecte que tirem endavant, el Jordi, el Bernat i el Ramon, tres graciencs apassionats de la nostra vila i del món de la cervesa. Després de veure com les grans marques copen el mercat i ens arrosseguen a consumir un succedani de cervesa, vam decidir engegar un projecte amb tres objectius ben clars:

– Fer una cervesa artesana del nostre gust

– Reinvertir una part dels beneficis al teixit associatiu gracienc del qual formem part

– Deixar de fer més multimilionaris encara, grans grups empresarials cervesers

Més enllà del negoci

En un món capitalista, la Virra de Gràcia fuig del mer benefici i va més enllà. Vol ser un projecte que impacta en l’entorn. És per això que una gran part del benefici va destinat a entitats de la Vila de Gràcia que lluiten contra el monstre que s’està menjant tot allò que coneixíem a nivell social, cultural i polític. 

Cadascuna de les receptes de les cerveses que fem és pensada a Gràcia i veu la llum a Euskal Herria. El que pot semblar una contradicció “ens diem Virra de Gràcia i la fem a Euskal Herria”, és una manifestació política. Podíem llogar un espai i fer-la aquí. Ser meres consumidores. Però volíem anar més enllà. EH Bier Koop, on fermenta la Virra de Gràcia, és una cooperativa, creada per unes joves que, com nosaltres, volen canviar els hàbits de consum existents.

Van ser les ganes de compartir un projecte, com tants com hem fet al llarg de la história, treballant amb elles, companyes i amigues de lluites, i fer comú aquest desig de canviar el model usuari-client al què estem ja tan acostumades. És per aquest motiu, que la Virra de Gràcia comparteix una part del seu camí amb un poble que ens és germà en tantes altres batalles.

Un cop a casa, La Virra de Gràcia segueix la seva lluita, compromesa amb la nostra terra i la seva llengua, per aquest motiu prioritzem sempre els productes locals i etiquetats en català. Per una cervesa artesana de qualitat del i pel poble! 

Visca la Virra de Gràcia!